Samsung I9505 Galaxy S4 4G

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4
Sammenlign priser på Samsung Galaxy S4 med eller uden abonnement, læs anmeldelse og se alle telefonens specifikationer her på siden. Denne 4G model (I9505) kan købes i enten sort eller hvid og er udstyret med en 5 tommer stor Super AMOLED kapacitiv touchscreen, Android 4.2 OS, samt 2600 mAh Li-Ion batteri, 1.6 GHz quad-core processor og 13 MP kamera.

Specifikationer

Samsung I9505 Galaxy S4 4G
Type
Smartphone
Vægt
130 gram
Dimensioner (mm)
136,6 x 69,8 x 7,9
Farver
Sort, hvid, rød, blå, lilla
Processor
1,6 GHz quad-core
Styresystem
Android 4.2.2
Kamera
13 MP
Blitz
Ja
Autofokus
Ja
Geo-tagging
Ja
Videokamera
Ja
Video opløsning
1080p@60fps
Bluetooth
Ja
WIFI / WLAN
Ja
GSM 850
Ja
GSM 900
Ja
GSM 1800
Ja
GSM 1900
Ja
GPRS
Ja
EDGE
Ja
3G
Ja
Turbo 3G / HSDPA
Ja
4G (LTE)
Ja
MP3 afspiller
Ja
MP3 ringetoner
Ja
RAM
2 GB
Intern hukommelse
16/32/64 GB
Mulig hukommelse
64 GB
Korttype
MicroSD
Skærmstørrelse
5"
Skærmtype
Super AMOLED
Skærmopløsning
1080 x 1920 pixels
Pixeltæthed
441 ppi
Farvedisplay
Ja
Display farver
16 mio.
Touchskærm
Ja
GPS / Navigation
Ja
A-GPS
Ja
Google Maps
Ja
NFC
Ja
Vibrator
Ja
Lommeregner
Ja
Telefonbog
Ja
Kalender
Ja
Alarm
Ja
SMS
Ja
MMS
Ja
E-mail
Ja
Spil
Ja
SNS integration
Ja
Inkl. headset
Ja
Ekstra
50 GB Dropbox
DKK 0 - 0,-
(0 forhandler)

Mobil anmeldelse

Samsung I9505 Galaxy S4 4G
Anmeldt af Mobiltjek.dk d. 19-03-2013 5

Samsung Galaxy S4 kommer til at stjæle rampelyset i 2013

Der går sjældent en måned, uden at en af de store mobilvirksomheder lancerer et nyt bud på, hvordan en moderne smartphone skal se ud. Mange af disse telefoner går direkte i glemmebogen, mens andre formår at gøre indtryk på en forbrugerskare, som er blevet markant sværere at tilfredsstille de senere år. En af de telefoner, der utvivlsomt kommer til at stjæle rampelyset i 2013, er den nye Samsung Galaxy S4, som blev offentliggjort 14. marts i New York. Det ved vi for det første, fordi alle andre telefoner i Galaxy-serien har været i stand til at tryllebinde både presse og brugere. Men vi ved det også, fordi Samsung Galaxy S4 på papiret er en af de hurtigste og mest avancerede smartphones, vi nogensinde har set.

Den intense konkurrence mellem Apple og Samsung fortsætter

Samsung Galaxy S4 er arvtager til Galaxy S3. Sidstnævnte markerede et interessant skifte i Samsungs historik på mobilmarkedet, fordi man for første gang var i stand til at konkurrere med Apples iPhone på alle parametre. Den intense konkurrence mellem Apple og Samsung fortsætter med Galaxy S4, og meget tyder på, at S4’eren har potentiale til at kunne besnære selv de mest inkarnerede Android-modstandere. Hvis vi kort skal opsummere S4’erens fortrin, kan vi nævne væsentligt kraftigere hardware, det nye Android 4.2.2 Jelly Bean-styresystem samt en touch-skærm, der er vokset direkte proportionalt med telefonens mange nye funktioner.

Minder ved første øjekast om forgængeren

Ved første øjekast minder Galaxy S4 meget om sin forgænger, og det er slet ikke så underligt. En af de ting, eksperterne hyldede ved Galaxy S3, var telefonens design. Derfor kommer det ikke som en overraskelse, at Samsung med Galaxy-familiens nyeste medlem har valgt at prioritere indhold over form. Kurverne er blevet strammet lidt op, men ellers kan du nok ikke forvente, at folk fra meters afstand kan kende forskel på Galaxy S3 og Galaxy S4.

Samsung Galaxy S3 på steroider

De indre komponenter har til gengæld fået en overhaling i en sådan grad, at man kan fristes til at kalde S4’eren for en Galaxy S3 på steroider. Telefonen er naturligvis 4G/LTE-kompatibel, så den teoretisk er i stand til at downloade med hastigheder på op til 100 Mbit/s. Flere danske teleselskaber er hoppet på med 4G-bølgen, så det nu er muligt at udnytte 4G/LTE-mulighederne optimalt. Den indbyggede Super AMOLED-skærm er blevet større, så den nu måler hele fem tommer. Den kan levere opløsninger i 1080p HD, som kan oversættes til 1920x1080 pixels. Batteriets kapacitet er også øget, så den nu står mål med S4’erens mange hestekræfter.

Større hukommelse og flere tilslutningsmuligheder

Samsung har valgt at lancere Galaxy S4 med to forskellige processorer. I Europa får S4 en ottekernet processor på 1,6 GHz, mens den bliver udstyret med en firekernet Snapdragon-processor på alle andre markeder. Listen af nyt hardware fortsætter blandt andet med større hukommelse, mere diskplads og endnu flere tilslutningsmuligheder. Det bagvendte kamera har også fået en adrenalinindsprøjtning, så det nu er i stand til at tage billeder med 13 megapixels. Til sammenligning kan kameraet i iPhone 5 kun tage billeder med op til 8 megapixels. På softwaresiden suppleres det nye kamera af et hav af nye features som en panoramafunktion, adskillige filtre samt omfattende redigeringsmuligheder. Men vi ser ikke grund til at dykke minutiøst ned i detaljerne om telefonens indre, for det er primært Galaxy S4’s software, der skal adskille telefonen fra sine konkurrenter.

TouchWiz giver adgang til eksklusive funktioner

Alle S4’erens nye funktioner bindes sammen i Android-styresystemet Jelly Bean, som søgemaskinegiganten Google har udviklet. Foruden Jelly Bean har Samsung også installeret sit proprietære TouchWiz-system, som dels giver adgang til eksklusive funktioner, andre Android-brugere ikke har, og dels gør det lettere for dig at få din smartphone til at tale sammen med dine andre Samsung-produkter. Med TouchWiz følger desuden ikoner, som gør det lettere at slukke og tænde for funmtioner som Bluetooth, GPS og Wi-Fi.

Smart Scroll - betjen mobilen med dine øjne

To af de mest interessante softwareinnovationer, Samsung har inkluderet i Galaxy S4, er Smart Scroll og Smart Pause. Begge tager udgangspunkt i, hvordan du bevæger dine øjne. I starten gik rygterne på, at du ville blive i stand til at scrolle op og ned på telefonen udelukkende ved at bruge dine øjne. Det rygte viste sig at være delvist sandt. Med S4’erens Smart Scroll kan du scrolle op, hvis du kigger på telefonen og vipper den frem, mens du kan scrolle ned, hvis du kigger på skærmen og vipper tilbage. Denne funktion er særligt smart, hvis du foretrækker at betjene din telefon med én hånd. Med Smart Pause kan du sætte en video på pause ved at kigge væk. Videoen bliver sat i gang igen, når begge dine øjne igen hviler på skærmen.

Skridttæller og træningsdagbog

Også funktionen S Health er værd at bide mærke i. Den indeholder blandt andet en mad- og træningsdagbog, som kan hjælpe dig med at holde styr på kalorierne, hvis du vil i bedre form. Samsung Galaxy S4 rummer tilmed en skridttæller, så du kan få sat skik på dine motionsvaner hele vejen rundt. På listen med S4’erens mere finurlige funktioner finder vi også et termometer og en fugtighedsmåler.

En helstøbt smartphone der overhaler iPhone 5

Alt i alt er Samsung Galaxy S4 en helstøbt smartphone, som på flere parametre overhaler Apples rasende populære iPhone 5 – og ikke kun målt på hardware. Samsung har med andre ord indset, at slaget i højere grad skal vindes på softwaresiden. Det illustreres måske bedst med funktionen Knox, som gør det muligt at dele telefonen op i en privat del og en virksomhedsdel. Funktionel er ideel, hvis du får Samsung Galaxy S4 som firmatelefon. Når du aktiverer den private del, kan du selv installere apps og indhold på telefonen. Når du aktiverer virksomhedsdelen, er det din virksomheds it-afdeling, der bestemmer over, hvad der må installeres på telefonen.

Mangler muligheden for at oplade trådløst

Noget af det eneste, S4’eren mangler, er muligheden for at oplade telefonen trådløst, og det siger ikke så lidt. Trådløs opladning kan i princippet lade sig gøre, men det er ikke en funktion, Samsung har kørt i stilling i forbindelse med lanceringen i New York. Noget andet er de materialer, som S4 er bygget af. Den føles stadigvæk mindre robust end sin nærmeste konkurrenter, selvom Samsung har oppet sig gelvadigt i forhold til både Galaxy S2 og S3.

Prisen ligger i den højere ende af spektret

Mobilverdenens spåkoner regner med, at Samsung Galaxy S4 kommer til Danmark i løbet af andet kvartal. Den officielle udmelding i forbindelse med lanceringen var, at Samsung ville sende deres nye flagskib på markedet i april. Prisniveauet forventer man vil ligge i den højere ende af spektret, men det har hele tiden været forventet, eftersom Samsung lancerer telefonen på øverste hylde.

DKK 0 - 0,-
(0 forhandler)

Video

Samsung Galaxy S4 video
© Mobiltjek.dk cvr-nr: 31812100 | Om Mobiltjek | Annoncering | Kontakt | Facebook | RSS Feed
Udfyld felterne og modtag nyheder, anmeldelser og gode tilbud inden for mobiltelefoni og bredbånd direkte i din mailboks.

Dit navn:


Din email:


Luk