Android 2.3 er lige på trapperne

10.03.2011 14:12
Samsung Nexus S

Den nye Google mobil Nexus S fra Samsung, er bl.a. udstyret med NFC-chip.

En større opdatering til Android-mobiler er lige på trapperne. Google opdaterer styresystemet til version 2.3, og der er tale om en ganske bastant opdatering, spækket med forbedringer og nye funktioner.

Google er ikke kendt for at ligge på den lade side, når det gælder opdateringer til det mobile styresystem Android.

Nu er der en ny opdatering på vej, nemlig opdateringen fra version 2.2 til version 2.3. Opdateringen, der har fået kælenavnet Gingerbread, er af gennemgribende karaktér. Vi gennemgår derfor i denne artikel, hvad det helt konkret er, du kan se frem til.

Kort kan vi fortælle, at brugergrænsefladen føles mere smidig, og at applikationer, browser og programmer reagerer hurtigere. Der er altså tale om en gennemgående optimering af brugerfladen, og det er vi mange, der har glædet os til.

Mere NFC-teknologi

Google har føjet mange nye funktioner til Android 2.3. En af de mest bemærkelsesværdige er, at Google i højere grad gearer op til den kommende NFC-revolution.

NFC er forkortelsen for Near Field Communication, og er en teknologi, der eksempelvis gør det muligt for dig, at bruge din telefon som betalingsmiddel. Det kræver en særlig chip, som skal være installeret i telefonen. Teknologien er stadig ny, og der er ikke mange telefoner eller applikationer på markedet, der giver dig mulighed for at bruge den.

Den første telefon, der leveres med Android 2.3 Gingerbread lige ud af æsken, er Googles egen Nexus S. Den er produceret af Samsung, og er udstyret med den omtalte NFC-chip.

Flere redigeringsmuligheder

I Android 2.3 har tastaturet fået en gevaldig overhaling. Alle tasterne har fået en ny form, og er blevet mere rektangulære i deres form. Før var de mere kvadratiske, og det vil være en fordel for dem, der havde svært ved at ramme knapperne før.

Fejlmarginen bliver mindre med den mere runde form, og det er heller ikke helt uden grund, at man vælger at læne sig tættere på af den form, som tasterne eksempelvis har på Apples iPhone.

En anden kærkommen ny tilføjelse er, at du i Gingerbread kan skrive symboler eller tal, ved at holde Shift-knappen inde, sammen med et bogstav. Akkurat som du kender det fra tastaturet på din computer. Hidtil skulle man skifte tastaturmodus, førend man kunne bruge symboler og tal. Der er altså tale om en ganske betydelig genvej, og en dejlig simplificering, af tastaturet i Android.

Med Android 2.3, er det også blevet lettere at kopiere og indsætte tekst, ligesom det er blevet lettere at rette fejltrin. Du kan, ved at holde fingeren nede på det ord, som du har tastet forkert, hurtigt og gnidningsfrit foretage rettelser.

Foruden rettelser, har Google også tilføjet en helt ny funktion. I Android 2.3 kan du nemlig også bruge stemmestyring til at rette i dine Sms’er eller e-mails – mens du skriver dem. Om du synes det er en succes eller ej afhænger nok af, om du i det hele taget er fan af stemmestyring. Men blæret, det er det.

Standhaftig opdatering

Alt i alt er Android 2.3-opdateringen en ganske fed opdatering, som forbedrer brugervenligheden over hele linjen.

Samtidig retter Google med opdateringen mange af de småting og småfejl, der har generet Android-brugerne i version 2.2.

Det almindelige tastatur i Android har altid skilt vandende. Nogle hader det som pesten, mens andre nyder det i fulde drag. I Android 2.3 Gingerbread er der heldigvis godt nyt til Android-brugere på begge sider af hegnet.

Se alle Android mobiler

Tilbage til nyhedsoversigten

© Mobiltjek.dk cvr-nr: 31812100 | Om Mobiltjek | Annoncering | Kontakt | Facebook | RSS Feed
Udfyld felterne og modtag nyheder, anmeldelser og gode tilbud inden for mobiltelefoni og bredbånd direkte i din mailboks.

Dit navn:


Din email:


Luk