Mangler du musik til mobilen?

04.09.2011 13:25

Her kan du downloade eller streame musik til mobilen

Som vi tidligere har omtalt på MobilTjek, bliver den svenske musiktjeneste Spotify snart tilgængelig i Danmark. Nedenfor finder du et overblik over nogle af de muligheder, for at hente musik til mobilen, som allerede findes herhjemme.

WIMP

Dette er en musiktjeneste udviklet af Aspiro.com, som virkelig har formået at få rigtige mange brugere i Danmark. Den blev først udbudt af Telenor og er efterfølgende blevet tilgængelig for alle der har smartphones, med en dansk teleudbyder.

Med over 10 millioner musiknumre, er der noget for enhver musiksmag. Dette betyder blandt andet at det ikke kun er mainstream musik der ligger inde på WIMP. Hvis man har specielle ønsker til musikken, er det let at sende ønsker afsted til Aspiro, som ofte lytter til ønskerne.

Teknologien bag WIMP, er at man streamer musikken. Det betyder at man ikke skal downloade musikken, men hører den via en database. Det er en fordel, da man ikke skal have det ned på en computer, men kan tilgå tjenesten fra alle computere, eller smartphones og spille sine egne playlister. WIMP er blandt andet blevet kåret til den bedste musiktjeneste i DR2 programmet So Ein Ding, hvor den blev valgt foran en anden tjeneste med flere år på bagen, TDC play.

TopJam

Følger du lidt med i den amerikanske iTunes top100 liste, har du med denne applikation mulighed for at se alle musikvideoerne fra top 100. Tjenesten finder videoen via Youtube og forsøger altid at finde den kvalitetsmæssige bedste video, for at du som seer får den bedste kvalitet.

Ved at bruge princippet crowd-sourcing, gør applikationen, at du som bruger, bliver involveret i at gøre tjenesten bedre, da du kan være med til at afgøre, om det er den rigtige musikvideo der bliver vist. Med et enkelt klik har du efterfølgende mulighed for at købe sangen via iTunes, hvis dette skulle have interesse.

TDC Play

TDC's velkendte musiktjeneste, hvor man downloader musikken til sin telefon og derved kan lytte til den. Man skal have TDC mobilabonnement, for at kunne bruge tjenesten.

Musikudvalget er bredt, med ca. 10 millioner numre, er der næsten noget for enhver smag  ved TDC. Når man har et TDC mobilabonnement er tjenesten helt gratis at bruge, da TDC har valgt at det skal være en service, til alle deres mobil- og bredbåndskunder.

Selve setuppet, kan de første gange, hvor man bruger tjenesten, virke lidt besværlig, men lige så snart man har sat sig ind i hvordan det fungerer, er det en helt fornuftig musikafspiller man har med at gøre.

Radio og festival applikationer

Enhver radio med respekt for sig selv, har efterhånden også deres egen applikation, der kan blandt andet nævnes Radio ABC, Radio Nord, DR Radio, Voice Radio osv.

Det gør, at man stort set altid kan høre sin favorit radio, uanset hvor man befinder sig. Det er vigtigt at have et mobilabonnement, hvor datatrafik er inkluderet, hvis man ønsker at høre meget radio via en af disse applikationer. De fleste af dem er streamingtjenester, hvor der bliver bruges datatrafik, så længe man lytter til musikken.

Mange af de større festivaller, har også deres egne applikationer, blandt andet har Nibe, Roskilde, Skive og flere andre deres egen applikation. Det gør, at man kan se den komplette spilleplan på de forskellige festivaller og se hvem de forskellige kunstnere er, ligesom man flere steder kan lytte til enkelte af kunstnerens musiknumre.

Tilbage til nyhedsoversigten

© Mobiltjek.dk cvr-nr: 31812100 | Om Mobiltjek | Annoncering | Kontakt | Facebook | RSS Feed
Udfyld felterne og modtag nyheder, anmeldelser og gode tilbud inden for mobiltelefoni og bredbånd direkte i din mailboks.

Dit navn:


Din email:


Luk