Undgå dyre data regninger i udlandet

01.06.2011 08:21
Samsung Galaxy S II

Undgå en dyr ekstra-regning efter ferien. Slå data roaming fra på din iPhone eller Android mobil, inden du rejser.

Har du styr på dataforbruget når du tager til udlandet?

Eftersom vi nærmer os skolernes sommerferie, så føler vi hos MobilTjek, at det er på tide at gøre opmærksom på, hvordan du undgår en voldsom mobilregning efter ferien. Hvis du har erhvervet dig en smartphone siden sidste sommerferie, eller skulle have glemt, hvordan det fungerer med data og udlandsrejser, så er det en god ide at være opmærksom på følgende, inden du drager udlands på ferie.

Hvad menes der med data på smartphones?

Mange er af den overbevisning, at hvis ikke man går online på sin smartphone direkte, det vil sige, åbner browseren og surfer på nettet, så bruger man ikke data. Dette er desværre lodret forkert, og er en af grundene til at mange får sig en slem overraskelse, når de modtager den første mobilregning efter en endt udlandsrejse.

En smartphone benytter sig af data ved alt, der ikke vedrører opkald og sms, dette er en svag overdrivelse, men eksempelvis øges dit dataforbrug løbende i form af e-mail opdatering, software opdatering og lignende. Derfor bliver du nødt til at slå data helt fra, hvis du skal undgå forbruget løber løbsk, mens du befinder dig i udlandet.

Hvordan slår jeg data fra i udlandet?

Der er stor forskel på hvordan dataforbruget bliver slukket, det afhænger af hvilken smartphone du har. Hvis du har en iPhone skal du gøre følgende:

Indstillinger -> Generelt -> Netværk -> Data Roaming,

Her er det værd at bemærke, at ovenfor Data Roaming ser man mobildata – hvilket mange intuitivt vælger at slukke. Dette vil gøre samme trick som med Data Roaming, men problemet i at slå mobildata fra på din iPhone er, at du så heller ikke vil have netværket tændt i Danmark. Med data roaming slået fra, så er det kun i udlandet, du ikke vil benytte dig af data, samtidig betyder dette selvsagt også, at du ikke kan afsende eller modtage MMS beskeder.

Hvis du har en Android smartphone kan du gøre følgende:

Menu -> Indstillinger -> Trådløse funktioner -> Mobilnetværk -> Data Roaming,

På en Android smartphone er det samme grundprincip som på en iPhone, og du har nu slukket for data i udlandet, hvilket igen har effekt på MMS beskeder, som du hverken modtager eller kan afsende.

MobilTjek ønsker dig en rigtig god sommerferie!

Tilbage til nyhedsoversigten

© Mobiltjek.dk cvr-nr: 31812100 | Om Mobiltjek | Annoncering | Kontakt | Facebook | RSS Feed
Udfyld felterne og modtag nyheder, anmeldelser og gode tilbud inden for mobiltelefoni og bredbånd direkte i din mailboks.

Dit navn:


Din email:


Luk